Patatesli Omlet Tarifi

0 yorum

Malzemeler:
  • – 4-5 patates
  • – 1-2 kırmızı/yeşil biber
  • – 5 yumurta
  • – Zeytinyağı
  • – Tuzkarabiberkırmızı biber

– İsteğe bağlı: Maydonozdereotu, vs.
Patatesleri ve biberleri küp küp doğrayıp, kızartın. (Ben Actifry’da kızarttım. İsterseniz derin yağda kızartın, isterseniz tavaya koyduğunuz az miktarda yağ içinde soteleyin.) Yumurtaların içine istediğiniz baharatları ve ince kıyılmış yeşillikleri ekleyip iyice çırpın. Patatesleri bir tavaya yayın. Üzerine çırpılmış yumurtayı ekleyin. Orta ateşte her iki tarafını da pişirin.

Güneş Börek ( Ispanaklı Peynirli )

0 yorum

Güneş börek için Malzemler 
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1  çay  bardağı sıvıyağ
  • 3 adet yumurta
  • Küçük bir paket yaş maya ( 44 gr )
  • 3  çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6  su bardağı un ( ihtiyaca göre biraz daha un eklenebilir )
Güneş Börek ( Ispanaklı Peynirli ) İç Malzemesi için 
  •  4 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı sıvıyag
  • 600 veya 700  gr ıspanak
  • 300 gr beyaz peynir

Ispanaklı Peynirli  Güneş Börek Nasıl Yapılır
  • Poğaçanın hamuru için süt ,sıvıyağ, toz şeker,tuz,yaş mayayı , 2 yumurtanın sarısı ayırın ( üzerine sürnek için kullanılacak ) 1 tam yumurta ve  2  yumurtanın  akıyla beraber  çukur bir kaba alın karıştırın.Unu azar azar ilave edin kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
  • Üzerine streç folyoyla kapatın ve sıcak tutacak şekilde sarıp 1,5 saat dinlenmeye bırakın,
  • Küp küp kesilmiş soğanları sıvıyağda soteleyin soğanlar kızarmaya başlayınca üzerine küçük küçük kesilmiş ıspanağı ilave edin,ıspanaklar  suyunu çekip kızarınca ocaktan alın ve sıcaklığı çıkınca beyaz peyniri ilave edip iyice karıştırın.( beyaz peynir tuzlu olduğu için ben hiç  tuz kullanmadım ama siz istserseniz damak tadınıza göre kullanın )
  • Dinlenip kabaran   hamuru 4’e  bölün
  • 1 bezeyi servis tabağından daha büyük olacak şekilde açın yağlı kağıt  serilmiş veya yağlanmış fırın yerlerştirin  hamurun   tam ortasına ve daha sonra daire olacak şekilde  ( 2.resimdeki gibi )  kenarlarına ıspanaklı harcın yarısını koyun. İkinci bezeyide açtığınız ilk bezenin büyüklüğünde açın ve ilk açtığınız ıspanaklı harcın üzerine  kapatın.Kenarlarını parmaklarınızlaveya çatalla  bastırın.
  • Ortadaki ıspanağın tam ortasına küçük bir tabak kapatın hamuru  2 veya 3 santim aralıklarla resimdeki gibi kesin
  • Kestiğiniz hamuru elinizle yan çevirin ortasını hafifçe düzeltip ıspanağı daha belirgin şekilde düzeltin tabagı hamurun ortasındna alın  ıspanaklı güneş böreğinizi 10  veya 20 dakika dinlendirin.Kalan diğer iki bezeyede aynı işlemleri uygulayın,
  • Üzerine yumurtanın sarısını sürün.
  •  180 derece  fırında güzelce kızarana kadar pişirin,
  • Afiyet Olsun

Midye Poğaça Tarifi

0 yorum

Midye Poğaça Tarifi için Malzemeler 
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı  sıvıyağ
  • 2 adet yumurta ( beyazı içine sarısı üstüne sürülecek )
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 küçük paket yaşmaya veya 1,5 tatlı kaşığı instant maya
  • ve alabildiği kadar un ( ben 6 su badağı kadar  kullandım )
Ara Katlar için 
  • 150gr  eritilmiş  tereyağı
  • yarım cay bardağı sıvıyağ
 
iç   harcı için 
  • beyaz peynir
  • isteğe göre maydanoz
Midye Poğaçası Nasıl Yapılır 

  • Midye Poğaçanın hamuru için süt,sıvıyağ,yumurtanın beyazı,toz şeker,tuz,yaş mayayı iyice karıştırın ununu azar azar ekleyin kulak memesi yumuşaklığında yumuşak bir hamur yapın  hamurunuzu tezgahın üzerinde 10 dakika kadar yoğurun ve  yoğurma kabına alalım,kabın üzerine  önce  temiz bir  poşetle sarın sonra sıcak tutacak kalın bir bez örtüp iyice kabarana kadar yaklaşık 1,5 veya 2 saate kadar dinlendirin
  • Dinlenen hamuru 24 beze yapın.
  • Bezeleri  tatlı tabağı kadar açın aralarına tereyağ ve sıvıyağ karışımını  sürün 8 tane bezeyi  üst üste koyun ( 8’li olararak 3 yufka çıkacak )
  • Tatlı tabağı kadar açtığınız  bezelerin ( 8 tane üstt üste olanı )  önce elinizle hafif hafif bastırarak yarım santim kalınlığında (büyük  yuvarlak fırın tepsisi kadar  )açın isteğe  göre merdanede kullanabilirsiniz 
  • Açtığınız yufkanın bir ucundan başlayarak  rulo yapın
  • Ruloyu 2 parmak kalınlığında kesin.
  • Kestiğiniz hamuru Merdaneyle  veya elinizle çay tabağı kadar açın içine maydanozlu  peynir karışımını koyup midye gibi kapatın kenar kısımlarını iyice bastırın,Fırın tepsisine aralıklı olarak  yerleştirin,tepside 25 veya 30  dakika dinlendirin,üzerine yumurtanın sarısını sürün,
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin
  • Afiyet Olsun,

Örgü Çörek Tarifi

0 yorum

 Örgü Çörek  için Malzemeler
  • 1 su bardağı ılık süt
  • yarım  su bardağı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta
  • yarım  tatlı kaşığı tuz
  • 1,5  çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya veya yaşmaya
  • Alabildiği kadar un
Arası için 
Sürme  çikolata ( 175  gr )
Üzeri için
  • 1 adet  bütün yumurta
Sürme çikolatalı  Örgü Çörek Nasıl yapılır
  • Büyük bir kaba süt, yumurta,sıvı yağ,  toz şeker,tuz ve mayayı  iyice karıştırıp unu yavaş yavaş ilave edin kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın isterseniz yoğurma işlemine tezgahın üstünde yapabilirsiniz hamurunuzu iyice yoğurup kabına alın üzerine streç folyoyla kapatın ve üzerini sıcak tutacak şekilde sarıp dinlenmeye bırakın

  • Dinlenip kabaran  hamurunuzu 2 eşit bezeye  bölün
  • ilk  bezeyi hafif unlayarak merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında dikdörtgen olacak şekilde açın
  • Açtığınız yufkanın  üzerine nutellayı sürün uzunlamasına rulo yapın,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin
  • Diğer bezeyide aynı şekilde açın Sürme çikolatayı (nutelllayı )sürün rulo yapın fırın tepsisine diğer rulo hamurun yanına alın
  • 2 Rulo hamurun tam ortasından bıçakla uzunlamasına kesin uçlarını birleştin ve resimde göründüğü gibi örgü yapın 30-40 dakika dinlendirin
  • Üzerine yumurtayı çırpıp sürün önceden ısıtılmış 190 derece fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişirin.
  • Soğuyunca servis yapın.
  • Afiyet Olsun

Karatay DİYETİ Kahvaltılık

0 yorum

  • Karatay Kahvaltısı 
  • BEYAZ PEYNİR
  • ZEYTİN
  • CEVİZ
  • 2 ADET GÜN KURUSU
  • DOMATES SALATALIK
  • 1-2 ADET HAŞLANMIŞ KAYISI KIVAMINDA YUMURTA


Karatay DİYETİ  Öğle Menüsü
  • Buharda kabak yoğurtlu ve baharatlı ( Izgara kabakta olabilir )
    Cevizli Havuçlu Kırmızı LAhanalı Maydanozlu Yeşillikli Limonlu Zeytinyağlı Salata
  • Karatay DİYETİNE Uygun Akşam Menüsü
    Zeytinyağlı Taze Fasulye
    Zeytinyağlı Naneli Cacık

Kızarmış Peynir Rulosu Tarifi

0 yorum


Malzemeler

  • 2 adet yufka,
  • İstediğiniz çeşit peynir,
  • Zeytinyağı.


    Hazırlanışı:
    Kolayca hazırlanan peynir ruloları hem çok lezzetli hem de misafirlerinize sunacağınız şahane bir atıştırmalık. Önce yufkaları küçük kareler halinde kesin. Daha sonra peynirleri içlerine yerleştirin ve kızgın yağda kızartın. Yufkaların tek dilim olmasına özen gösterin. Bu peynir ruloları çabuk pişeceği için kızgın yağda maksimum 1 dakika tutun.

Karnbahar Kızartması Tarifi

0 yorum


Malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar,
  • 2 yumurta,
  • 4 yemek kaşığı un,
  • Yarım su bardağı süt,
  • Tuz,
  • Kızartmak İçin Malzemeler:
  • Sıvı yağ,
  • Üzeri İçin Malzemeler:
  • 1 kase yoğurt,
  • 2 diş sarımsak,
  • Tuz,
  • Mayonez.

    Hazırlanışı:
    Karnıbahar köklerinden kesilerek çiçek gibi çıkarılır, yıkanır, kaynayan tuzlu suda haşlanır fazla yumuşatılmaz, süzülür biraz soğuduktan sonra diğer tarafta süt yumurta un ve tuz isteğe göre pul biber yada karabiber eklenir iyice çırpılır boza kıvamına gelince haşlanmış karnıbaharlar teker teker bu bulamaca batırılıp kızdırılmış sıvıyağda nar gibi kızartılır. Üzerine dövülmüş sarmısak ve tuzla hazırlanan yoğurt dökülerek servis yapılır. İstenirse yoğurda mayonez eklenebilir…