Midye Poğaça Tarifi için Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2 adet yumurta ( beyazı içine sarısı üstüne sürülecek )
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 küçük paket yaşmaya veya 1,5 tatlı kaşığı instant maya
- ve alabildiği kadar un ( ben 6 su badağı kadar kullandım )
Ara Katlar için
- 150gr eritilmiş tereyağı
- yarım cay bardağı sıvıyağ
iç harcı için
- beyaz peynir
- isteğe göre maydanoz
Midye Poğaçası Nasıl Yapılır
- Midye Poğaçanın hamuru için süt,sıvıyağ,yumurtanın beyazı,toz şeker,tuz,yaş mayayı iyice karıştırın ununu azar azar ekleyin kulak memesi yumuşaklığında yumuşak bir hamur yapın hamurunuzu tezgahın üzerinde 10 dakika kadar yoğurun ve yoğurma kabına alalım,kabın üzerine önce temiz bir poşetle sarın sonra sıcak tutacak kalın bir bez örtüp iyice kabarana kadar yaklaşık 1,5 veya 2 saate kadar dinlendirin
- Dinlenen hamuru 24 beze yapın.
- Bezeleri tatlı tabağı kadar açın aralarına tereyağ ve sıvıyağ karışımını sürün 8 tane bezeyi üst üste koyun ( 8’li olararak 3 yufka çıkacak )
- Tatlı tabağı kadar açtığınız bezelerin ( 8 tane üstt üste olanı ) önce elinizle hafif hafif bastırarak yarım santim kalınlığında (büyük yuvarlak fırın tepsisi kadar )açın isteğe göre merdanede kullanabilirsiniz
- Açtığınız yufkanın bir ucundan başlayarak rulo yapın
- Ruloyu 2 parmak kalınlığında kesin.
- Kestiğiniz hamuru Merdaneyle veya elinizle çay tabağı kadar açın içine maydanozlu peynir karışımını koyup midye gibi kapatın kenar kısımlarını iyice bastırın,Fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin,tepside 25 veya 30 dakika dinlendirin,üzerine yumurtanın sarısını sürün,
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin
- Afiyet Olsun,
0 yorum:
Yorum Gönder