Midye Poğaça Tarifi

0 yorum

Midye Poğaça Tarifi için Malzemeler 
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı  sıvıyağ
  • 2 adet yumurta ( beyazı içine sarısı üstüne sürülecek )
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 küçük paket yaşmaya veya 1,5 tatlı kaşığı instant maya
  • ve alabildiği kadar un ( ben 6 su badağı kadar  kullandım )
Ara Katlar için 
  • 150gr  eritilmiş  tereyağı
  • yarım cay bardağı sıvıyağ
 
iç   harcı için 
  • beyaz peynir
  • isteğe göre maydanoz
Midye Poğaçası Nasıl Yapılır 

  • Midye Poğaçanın hamuru için süt,sıvıyağ,yumurtanın beyazı,toz şeker,tuz,yaş mayayı iyice karıştırın ununu azar azar ekleyin kulak memesi yumuşaklığında yumuşak bir hamur yapın  hamurunuzu tezgahın üzerinde 10 dakika kadar yoğurun ve  yoğurma kabına alalım,kabın üzerine  önce  temiz bir  poşetle sarın sonra sıcak tutacak kalın bir bez örtüp iyice kabarana kadar yaklaşık 1,5 veya 2 saate kadar dinlendirin
  • Dinlenen hamuru 24 beze yapın.
  • Bezeleri  tatlı tabağı kadar açın aralarına tereyağ ve sıvıyağ karışımını  sürün 8 tane bezeyi  üst üste koyun ( 8’li olararak 3 yufka çıkacak )
  • Tatlı tabağı kadar açtığınız  bezelerin ( 8 tane üstt üste olanı )  önce elinizle hafif hafif bastırarak yarım santim kalınlığında (büyük  yuvarlak fırın tepsisi kadar  )açın isteğe  göre merdanede kullanabilirsiniz 
  • Açtığınız yufkanın bir ucundan başlayarak  rulo yapın
  • Ruloyu 2 parmak kalınlığında kesin.
  • Kestiğiniz hamuru Merdaneyle  veya elinizle çay tabağı kadar açın içine maydanozlu  peynir karışımını koyup midye gibi kapatın kenar kısımlarını iyice bastırın,Fırın tepsisine aralıklı olarak  yerleştirin,tepside 25 veya 30  dakika dinlendirin,üzerine yumurtanın sarısını sürün,
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin
  • Afiyet Olsun,

Örgü Çörek Tarifi

0 yorum

 Örgü Çörek  için Malzemeler
  • 1 su bardağı ılık süt
  • yarım  su bardağı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta
  • yarım  tatlı kaşığı tuz
  • 1,5  çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya veya yaşmaya
  • Alabildiği kadar un
Arası için 
Sürme  çikolata ( 175  gr )
Üzeri için
  • 1 adet  bütün yumurta
Sürme çikolatalı  Örgü Çörek Nasıl yapılır
  • Büyük bir kaba süt, yumurta,sıvı yağ,  toz şeker,tuz ve mayayı  iyice karıştırıp unu yavaş yavaş ilave edin kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın isterseniz yoğurma işlemine tezgahın üstünde yapabilirsiniz hamurunuzu iyice yoğurup kabına alın üzerine streç folyoyla kapatın ve üzerini sıcak tutacak şekilde sarıp dinlenmeye bırakın

  • Dinlenip kabaran  hamurunuzu 2 eşit bezeye  bölün
  • ilk  bezeyi hafif unlayarak merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında dikdörtgen olacak şekilde açın
  • Açtığınız yufkanın  üzerine nutellayı sürün uzunlamasına rulo yapın,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin
  • Diğer bezeyide aynı şekilde açın Sürme çikolatayı (nutelllayı )sürün rulo yapın fırın tepsisine diğer rulo hamurun yanına alın
  • 2 Rulo hamurun tam ortasından bıçakla uzunlamasına kesin uçlarını birleştin ve resimde göründüğü gibi örgü yapın 30-40 dakika dinlendirin
  • Üzerine yumurtayı çırpıp sürün önceden ısıtılmış 190 derece fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişirin.
  • Soğuyunca servis yapın.
  • Afiyet Olsun

Karatay DİYETİ Kahvaltılık

0 yorum

  • Karatay Kahvaltısı 
  • BEYAZ PEYNİR
  • ZEYTİN
  • CEVİZ
  • 2 ADET GÜN KURUSU
  • DOMATES SALATALIK
  • 1-2 ADET HAŞLANMIŞ KAYISI KIVAMINDA YUMURTA


Karatay DİYETİ  Öğle Menüsü
  • Buharda kabak yoğurtlu ve baharatlı ( Izgara kabakta olabilir )
    Cevizli Havuçlu Kırmızı LAhanalı Maydanozlu Yeşillikli Limonlu Zeytinyağlı Salata
  • Karatay DİYETİNE Uygun Akşam Menüsü
    Zeytinyağlı Taze Fasulye
    Zeytinyağlı Naneli Cacık

Kızarmış Peynir Rulosu Tarifi

0 yorum


Malzemeler

  • 2 adet yufka,
  • İstediğiniz çeşit peynir,
  • Zeytinyağı.


    Hazırlanışı:
    Kolayca hazırlanan peynir ruloları hem çok lezzetli hem de misafirlerinize sunacağınız şahane bir atıştırmalık. Önce yufkaları küçük kareler halinde kesin. Daha sonra peynirleri içlerine yerleştirin ve kızgın yağda kızartın. Yufkaların tek dilim olmasına özen gösterin. Bu peynir ruloları çabuk pişeceği için kızgın yağda maksimum 1 dakika tutun.

Karnbahar Kızartması Tarifi

0 yorum


Malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar,
  • 2 yumurta,
  • 4 yemek kaşığı un,
  • Yarım su bardağı süt,
  • Tuz,
  • Kızartmak İçin Malzemeler:
  • Sıvı yağ,
  • Üzeri İçin Malzemeler:
  • 1 kase yoğurt,
  • 2 diş sarımsak,
  • Tuz,
  • Mayonez.

    Hazırlanışı:
    Karnıbahar köklerinden kesilerek çiçek gibi çıkarılır, yıkanır, kaynayan tuzlu suda haşlanır fazla yumuşatılmaz, süzülür biraz soğuduktan sonra diğer tarafta süt yumurta un ve tuz isteğe göre pul biber yada karabiber eklenir iyice çırpılır boza kıvamına gelince haşlanmış karnıbaharlar teker teker bu bulamaca batırılıp kızdırılmış sıvıyağda nar gibi kızartılır. Üzerine dövülmüş sarmısak ve tuzla hazırlanan yoğurt dökülerek servis yapılır. İstenirse yoğurda mayonez eklenebilir…

Patates Kızartması Tarifi

0 yorum


Malzemeler

  • 500 gram patates,
  • Kızartmak için yağ,
  • Tuz.

    Hazırlanışı:
    Patatesleri bir parmak boyunda uzun ve ince ince kesiniz. Patates kızartmasının kıtır kıtır, gevrek olmasını istiyorsanız, patatesleri una buladıktan sonra tavaya atmalısınız. Derin bir tencerede çok yağ ile kızartırsanız daha lezzetli kızartmalar elde edersiniz..

Kepekli Ballı Ekmek Tarifi

0 yorum





 Malzemeler
•    2+1/3 su bardağı kepekli un
•    2 su bardağı un
•    1/4 su bardağı sıvıyağ
•    1+1/2 tatlı kaşığı tuz
•    1+3/4 su bardağı su
•    5 tatlı kaşığı maya
•    2 yemek kaşığı bal
Yapılışı:
1.    Unları derin bir kbın içine ilave edip karıştırın.
2.    Sonrasında bir tava veya geniş bir tencereye ilave edip iyice kavurun.
3.    Ardından kavurma işleminiz devam ederken diğer malzemeleri ayrı bir kabın içine ilave edip karıştırın.
4.    Kavrulan unları da ilave edin ve pişireceğiniz kalıba aktarın.30-40 dk kadar mayalanmaya bırakın.
5.    Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın ve mayalanan hamuru yaklaşık 30-40 dk pişirin.
6.    Fırından çıkardıktan sonra 15-20 dk dinlendirin ve dilimleyip servis yapın.