Patates Kızartması Tarifi

0 yorum


Malzemeler

  • 500 gram patates,
  • Kızartmak için yağ,
  • Tuz.

    Hazırlanışı:
    Patatesleri bir parmak boyunda uzun ve ince ince kesiniz. Patates kızartmasının kıtır kıtır, gevrek olmasını istiyorsanız, patatesleri una buladıktan sonra tavaya atmalısınız. Derin bir tencerede çok yağ ile kızartırsanız daha lezzetli kızartmalar elde edersiniz..

Kepekli Ballı Ekmek Tarifi

0 yorum





 Malzemeler
•    2+1/3 su bardağı kepekli un
•    2 su bardağı un
•    1/4 su bardağı sıvıyağ
•    1+1/2 tatlı kaşığı tuz
•    1+3/4 su bardağı su
•    5 tatlı kaşığı maya
•    2 yemek kaşığı bal
Yapılışı:
1.    Unları derin bir kbın içine ilave edip karıştırın.
2.    Sonrasında bir tava veya geniş bir tencereye ilave edip iyice kavurun.
3.    Ardından kavurma işleminiz devam ederken diğer malzemeleri ayrı bir kabın içine ilave edip karıştırın.
4.    Kavrulan unları da ilave edin ve pişireceğiniz kalıba aktarın.30-40 dk kadar mayalanmaya bırakın.
5.    Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın ve mayalanan hamuru yaklaşık 30-40 dk pişirin.
6.    Fırından çıkardıktan sonra 15-20 dk dinlendirin ve dilimleyip servis yapın.

Kalpli Tost Ekmeği

0 yorum

  • Kalpli ekmeği yapmak için  hazır tam bugdaylı içi sarı bir ekmek lazım bu ekmeğin içi  kek gibi yumuşak olcak hemen heryerde satılıyor.
  • Daha iyi anlaşılsın diye ben bir tahta kaşıkla bastırıp sardım normalde  gerek yok katlayıncada oluyor  tek şu kısma dikkat edilmesi gerekiyor  ekmek sarılırken çok bastırılmadan kapl şekli verildikten  sonra ters çevirilicek   bide ekmegin ortası lazım uçları olmuyor malesef ve buzdolabında 1 gece dinlenmesi lazım :)
  • Ben sade kaşarlı yaptım sarı bugday ekmegini somun ekmek gibi olan ve en tombulunu seçin dilimlettirin  sonra onu hafif katlayarak  streç filime sarın 1 kalp şekli verin 1 gece bekletin,daha sonra iki dilim alın ortasına kaşarı koyun sonra hafif tereyağı ile  üstlerini yağlayın tost makinasına atın yanlız sırasını karıştırmayın kalpler güzel olmaz afiyet olsun.

Sade Kete Tarifi

0 yorum

kahvaltilik tarifler
Sade Kete için Malzemeler
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 paket yaşmaya
  • Bir kaç damla limon suyu
  • Alabildiği kadar un

Üzerine sürmek için
  • 2 adet yumurta
Ara Katlar için
  • tereyağı ve sıvıyağ 

Açmak için Nişasta ve un
El Açması kete nasıl yapılır 
  • Hamuru için  süt,yumurta,sıvıyağ,yoğurt,su,yaşmaya,limonun suyunu karıştırın unu azar azar ilave edin kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın ve hamuru iyice sarıp kabarana kadar dinlendirin.
  • Kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde  60 tane beze yapın birazcık dinlendirin.
  • İkişer olarak merdaneyle un ve nişasta yardımıyla hamuru açılabildiği kadar açın arasına ve üstüne sıvıyağ ve tereyağı karışımını sürün yufkanın her iki tarafını ortada buluşturun açık olan iki kısmıda yufkanın üzerinde buluşturun ( yufka kare şeklini alıyor ) yağlayın ve ikiye katlayın merdaneyle uzunlamasına açın son bir kez daha yağlayıp katlayın kare şeklini halan hamura zarf şeklinde katlayıp yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin 25 dakika tepside dinlendirin yumurtayı çırpıp üstüne  sürün önceden ısıtılmış  190 derece fırında pişirin servis yapın

Krep Tarifi

0 yorum

Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak az un
  • Biraz tuz
  • Tüm malzemeleri homojen olacak şekilde çırpın.
  • Krep tavanızı hamurunuzun yapışmaması için hafifçe yağlayın.
  • Üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Kreplerinizi ister tuzlu isterseniz de tatlı şekilde tüketebilirsiniz. Benim favorim domates, peynir, maydonoz ve baharatlarla hazırladğım harçla birlikte kreplerimi yemek. Sonrasında da bal ve tereyağlı kreplerimle kahvaltımı sonlandırmak :)
  • Bu karışımdan yaklaşık 4-5 adet kr
    ep çıkıyor. Malzemeleri eşit miktarda çoğaltarak daha fazla krep elde edebilirsiniz.

Keçi Bacağı

0 yorum


Malzemeler
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • aldığı kadar un
Yanına
  • tatlı yada tuzlu, reçel, peynir , acuka gibi neyle isterseniz her şeye yakışan bir hamur
  • ve tavşan kanı çay en önemlisi de çok sevdikleriniz…
Yapılışı
  • Un ve karbonat tepsiye dökülüp, ortası havuz gibi açılır. Üzerine yoğurt, yumurta, sıvı yağ,  tuz eklenip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilene kadar yoğrulur.
  • Sıvı yağ derin bir tencere içinde (sıçramayı önlemek için tava yerine tencere tercih ediyorum) iyice kızdırılır.
  • Hamurdan rulo şeklinde parçalar hazırlanıp. Dikdörtgen  8-9 cm lik kesilir. Her birinin kısa tarafına ikişer çentik atılarak keçi bacağı şekli verilir. Kızgın yağda altın sarısı olana kadar pişirilir.

Lor Peynirli Omlet Tarifi

0 yorum


Lor Peynirli Omlet İçin Gerekli Malzemeler
  • 100 Gram beyaz peynir
  • 100 Gram lor peyniri
  • 3 Adet yumurta
  • 1 Kaşık sıvı yağ
Lor Peynirli Omlet Yapılışı
Beyaz peynir,lor peyniri ve 3 yumurta bir kaba konup güzelce çırpılır.Tavaya sıvı yağ sürülür karıştırılan karışım tavaya kaşık yardımıyla yerleştirilir. Kızgın ateşte 2 dakika daha sonra kısık ateşte 5 dakika pişirilir. Bir tabak yardımıyla malzeme alt üst edilerek 5 dakika pişmeyen yüzeyi pişirilir. isteğe göre üzerine karabiber ve kırmızı pul biber ilave edebilirsiniz.