Krep Tarifi

Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak az un
  • Biraz tuz
  • Tüm malzemeleri homojen olacak şekilde çırpın.
  • Krep tavanızı hamurunuzun yapışmaması için hafifçe yağlayın.
  • Üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Kreplerinizi ister tuzlu isterseniz de tatlı şekilde tüketebilirsiniz. Benim favorim domates, peynir, maydonoz ve baharatlarla hazırladğım harçla birlikte kreplerimi yemek. Sonrasında da bal ve tereyağlı kreplerimle kahvaltımı sonlandırmak :)
  • Bu karışımdan yaklaşık 4-5 adet kr
    ep çıkıyor. Malzemeleri eşit miktarda çoğaltarak daha fazla krep elde edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder