Malzemeler
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- aldığı kadar un
Yanına
- tatlı yada tuzlu, reçel, peynir , acuka gibi neyle isterseniz her şeye yakışan bir hamur
- ve tavşan kanı çay en önemlisi de çok sevdikleriniz…
Yapılışı
- Un ve karbonat tepsiye dökülüp, ortası havuz gibi açılır. Üzerine yoğurt, yumurta, sıvı yağ, tuz eklenip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilene kadar yoğrulur.
- Sıvı yağ derin bir tencere içinde (sıçramayı önlemek için tava yerine tencere tercih ediyorum) iyice kızdırılır.
- Hamurdan rulo şeklinde parçalar hazırlanıp. Dikdörtgen 8-9 cm lik kesilir. Her birinin kısa tarafına ikişer çentik atılarak keçi bacağı şekli verilir. Kızgın yağda altın sarısı olana kadar pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder