- Kalpli ekmeği yapmak için hazır tam bugdaylı içi sarı bir ekmek lazım bu ekmeğin içi kek gibi yumuşak olcak hemen heryerde satılıyor.
- Daha iyi anlaşılsın diye ben bir tahta kaşıkla bastırıp sardım normalde gerek yok katlayıncada oluyor tek şu kısma dikkat edilmesi gerekiyor ekmek sarılırken çok bastırılmadan kapl şekli verildikten sonra ters çevirilicek bide ekmegin ortası lazım uçları olmuyor malesef ve buzdolabında 1 gece dinlenmesi lazım :)
- Ben sade kaşarlı yaptım sarı bugday ekmegini somun ekmek gibi olan ve en tombulunu seçin dilimlettirin sonra onu hafif katlayarak streç filime sarın 1 kalp şekli verin 1 gece bekletin,daha sonra iki dilim alın ortasına kaşarı koyun sonra hafif tereyağı ile üstlerini yağlayın tost makinasına atın yanlız sırasını karıştırmayın kalpler güzel olmaz afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder