Kalpli Tost Ekmeği

  • Kalpli ekmeği yapmak için  hazır tam bugdaylı içi sarı bir ekmek lazım bu ekmeğin içi  kek gibi yumuşak olcak hemen heryerde satılıyor.
  • Daha iyi anlaşılsın diye ben bir tahta kaşıkla bastırıp sardım normalde  gerek yok katlayıncada oluyor  tek şu kısma dikkat edilmesi gerekiyor  ekmek sarılırken çok bastırılmadan kapl şekli verildikten  sonra ters çevirilicek   bide ekmegin ortası lazım uçları olmuyor malesef ve buzdolabında 1 gece dinlenmesi lazım :)
  • Ben sade kaşarlı yaptım sarı bugday ekmegini somun ekmek gibi olan ve en tombulunu seçin dilimlettirin  sonra onu hafif katlayarak  streç filime sarın 1 kalp şekli verin 1 gece bekletin,daha sonra iki dilim alın ortasına kaşarı koyun sonra hafif tereyağı ile  üstlerini yağlayın tost makinasına atın yanlız sırasını karıştırmayın kalpler güzel olmaz afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder