Kalpli Tost Ekmeği

0 yorum

  • Kalpli ekmeği yapmak için  hazır tam bugdaylı içi sarı bir ekmek lazım bu ekmeğin içi  kek gibi yumuşak olcak hemen heryerde satılıyor.
  • Daha iyi anlaşılsın diye ben bir tahta kaşıkla bastırıp sardım normalde  gerek yok katlayıncada oluyor  tek şu kısma dikkat edilmesi gerekiyor  ekmek sarılırken çok bastırılmadan kapl şekli verildikten  sonra ters çevirilicek   bide ekmegin ortası lazım uçları olmuyor malesef ve buzdolabında 1 gece dinlenmesi lazım :)
  • Ben sade kaşarlı yaptım sarı bugday ekmegini somun ekmek gibi olan ve en tombulunu seçin dilimlettirin  sonra onu hafif katlayarak  streç filime sarın 1 kalp şekli verin 1 gece bekletin,daha sonra iki dilim alın ortasına kaşarı koyun sonra hafif tereyağı ile  üstlerini yağlayın tost makinasına atın yanlız sırasını karıştırmayın kalpler güzel olmaz afiyet olsun.

Sade Kete Tarifi

0 yorum

kahvaltilik tarifler
Sade Kete için Malzemeler
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 paket yaşmaya
  • Bir kaç damla limon suyu
  • Alabildiği kadar un

Üzerine sürmek için
  • 2 adet yumurta
Ara Katlar için
  • tereyağı ve sıvıyağ 

Açmak için Nişasta ve un
El Açması kete nasıl yapılır 
  • Hamuru için  süt,yumurta,sıvıyağ,yoğurt,su,yaşmaya,limonun suyunu karıştırın unu azar azar ilave edin kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın ve hamuru iyice sarıp kabarana kadar dinlendirin.
  • Kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde  60 tane beze yapın birazcık dinlendirin.
  • İkişer olarak merdaneyle un ve nişasta yardımıyla hamuru açılabildiği kadar açın arasına ve üstüne sıvıyağ ve tereyağı karışımını sürün yufkanın her iki tarafını ortada buluşturun açık olan iki kısmıda yufkanın üzerinde buluşturun ( yufka kare şeklini alıyor ) yağlayın ve ikiye katlayın merdaneyle uzunlamasına açın son bir kez daha yağlayıp katlayın kare şeklini halan hamura zarf şeklinde katlayıp yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin 25 dakika tepside dinlendirin yumurtayı çırpıp üstüne  sürün önceden ısıtılmış  190 derece fırında pişirin servis yapın

Krep Tarifi

0 yorum

Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak az un
  • Biraz tuz
  • Tüm malzemeleri homojen olacak şekilde çırpın.
  • Krep tavanızı hamurunuzun yapışmaması için hafifçe yağlayın.
  • Üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Kreplerinizi ister tuzlu isterseniz de tatlı şekilde tüketebilirsiniz. Benim favorim domates, peynir, maydonoz ve baharatlarla hazırladğım harçla birlikte kreplerimi yemek. Sonrasında da bal ve tereyağlı kreplerimle kahvaltımı sonlandırmak :)
  • Bu karışımdan yaklaşık 4-5 adet kr
    ep çıkıyor. Malzemeleri eşit miktarda çoğaltarak daha fazla krep elde edebilirsiniz.

Keçi Bacağı

0 yorum


Malzemeler
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • aldığı kadar un
Yanına
  • tatlı yada tuzlu, reçel, peynir , acuka gibi neyle isterseniz her şeye yakışan bir hamur
  • ve tavşan kanı çay en önemlisi de çok sevdikleriniz…
Yapılışı
  • Un ve karbonat tepsiye dökülüp, ortası havuz gibi açılır. Üzerine yoğurt, yumurta, sıvı yağ,  tuz eklenip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilene kadar yoğrulur.
  • Sıvı yağ derin bir tencere içinde (sıçramayı önlemek için tava yerine tencere tercih ediyorum) iyice kızdırılır.
  • Hamurdan rulo şeklinde parçalar hazırlanıp. Dikdörtgen  8-9 cm lik kesilir. Her birinin kısa tarafına ikişer çentik atılarak keçi bacağı şekli verilir. Kızgın yağda altın sarısı olana kadar pişirilir.

Lor Peynirli Omlet Tarifi

0 yorum


Lor Peynirli Omlet İçin Gerekli Malzemeler
  • 100 Gram beyaz peynir
  • 100 Gram lor peyniri
  • 3 Adet yumurta
  • 1 Kaşık sıvı yağ
Lor Peynirli Omlet Yapılışı
Beyaz peynir,lor peyniri ve 3 yumurta bir kaba konup güzelce çırpılır.Tavaya sıvı yağ sürülür karıştırılan karışım tavaya kaşık yardımıyla yerleştirilir. Kızgın ateşte 2 dakika daha sonra kısık ateşte 5 dakika pişirilir. Bir tabak yardımıyla malzeme alt üst edilerek 5 dakika pişmeyen yüzeyi pişirilir. isteğe göre üzerine karabiber ve kırmızı pul biber ilave edebilirsiniz.

Poğaça

0 yorum


MALZEMELER
  • 1 YUMURTA(SARISI HAMURUN ÜSTÜNE)
  • 1,5 BARDAK SÜT
  • 1 BARDAKTAN AZ SIVIYAĞ
  • KURU MAYA ,TUZ ,2 KAŞIK TOZ ŞEKER,
  • ALDIĞI KADAR UN
  • İÇ MALZEMESİ
  • PEYNİR(istediğiniz çeşit peynir)
  • YARIM DEMET MAYDANOZ
  • PUL BİBER,KARABİBER

YAPILIŞI…SÜTÜMÜZÜ BİR CEZVENİN İÇİNDE ISITIYORUZ(KESİNLİKLE SICAK OLMUYACAK)ISITTIĞIMIZ SÜTE TOZ ŞEKER VE MAYAYI KARIŞTIRIP BİR ÇAY TABAĞI İLE AĞZINI KAPATIYORUZ(MAYAMIZ KÖPÜK KÖPÜK OLANA KADAR.)HAMURUN KIVAMI(KULAK MEMESİ KIVAMINDAN DAHA CIVIK OLMALI)YOĞURDUĞUMUZ HAMURU 30 DK KADAR DİNLENDİRİP PEYNİRLE (RESİMDEKİ GİBİ) ŞEKİLLENDİRİP ÜZERİNE YUMURTA SÜRÜP 180 DERECEDE PİŞİRELİM..AFİYET OLSUN

Biber İçinde Yumurta Tarifi

0 yorum

Malzemeler:
  •  Renkli dolmalık biberler
  •  Yumurta
  • – İstenilen cins peynirler
  •  İstenilen cins yeşillikler: Maydonoz, dereotu
  •  İstenilen cins baharatlar: Tuz, karabiber, kırmızı biber
Kırmızı, sarı veya yeşil dolmalık biberlerin içini boşaltıp, uzunlamasına ikiye bölün. Bunlar bizim çanağımız olacak. İçlerine isterseniz doğrudan birer yumurta kırın. İsterseniz de, biraz peynir, biraz maydanozla birlikte çırptığınız yumurtaları koyun. 200 derece fırında, yumurtalar pişene kadar tutun.
Biber pişip, kızardıkça ortaya müthiş bir koku çıkıyor. Hayal gücünüze göre istediğiniz baharatları da ekleyip, çeşit çeşit biberde yumurta oluşturabilirsiniz.