Poğaça


MALZEMELER
  • 1 YUMURTA(SARISI HAMURUN ÜSTÜNE)
  • 1,5 BARDAK SÜT
  • 1 BARDAKTAN AZ SIVIYAĞ
  • KURU MAYA ,TUZ ,2 KAŞIK TOZ ŞEKER,
  • ALDIĞI KADAR UN
  • İÇ MALZEMESİ
  • PEYNİR(istediğiniz çeşit peynir)
  • YARIM DEMET MAYDANOZ
  • PUL BİBER,KARABİBER

YAPILIŞI…SÜTÜMÜZÜ BİR CEZVENİN İÇİNDE ISITIYORUZ(KESİNLİKLE SICAK OLMUYACAK)ISITTIĞIMIZ SÜTE TOZ ŞEKER VE MAYAYI KARIŞTIRIP BİR ÇAY TABAĞI İLE AĞZINI KAPATIYORUZ(MAYAMIZ KÖPÜK KÖPÜK OLANA KADAR.)HAMURUN KIVAMI(KULAK MEMESİ KIVAMINDAN DAHA CIVIK OLMALI)YOĞURDUĞUMUZ HAMURU 30 DK KADAR DİNLENDİRİP PEYNİRLE (RESİMDEKİ GİBİ) ŞEKİLLENDİRİP ÜZERİNE YUMURTA SÜRÜP 180 DERECEDE PİŞİRELİM..AFİYET OLSUN

0 yorum:

Yorum Gönder