Mantarlı Kızarmış Ekmek tarifi

0 yorum




Malzemeler:
– 2 dilim esmer ekmek
– 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
– 5-6 adet mantar
– Tuz, karabiber
             
Ekmek dilimlerinin üzerine, biraz zeytinyağı sürün. Üzerine incecik dilimlediğiniz mantarları dizin. Biraz tuz ve karabiber serptikten sonra, kalan zeytinyağını da mantarların üzerine gezdirin. Mantarlar hafif kızarıncaya kadar, (yaklaşık 3 dakika) tost makinesinde kızartın.

                                             



Kahvaltılık Krep tarifi

0 yorum


Malzemeler:



  • – 3 veya 4 yumurta
  • – 250 gram un
  • – Yarım litre süt
  • – 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • – Bir çimdik tuz


Önce yumurtaları çırpın. Ardından unu ekleyip karıştırmaya devam edin. Sonra sütü azar azar içine ekleyin ki, top top olmasın. Tuzu ve yağı en son ekeyip krep hamurunuzu oluşturun. Bu karışımı yarom saat-1 saat kadar buzdolabında bekletin. (2 güne kadar da bekletebilirsiniz.) Buzdolabından çıkardıktan sonra bir kez daha karıştırın. İçine azıcık sıvı yağ veya tereyağ eklediğiniz çok kızgın tavaya, krep hamurundan yarım kepçe kadar dökün. Çok ince bir tabaka oluşturabilmek için, tavayı oynatarak hamuru tavanın her tarafına yayın. 2-3 dakika sonra, arka tarafını da pişirin.

Menemenli Pide tarifi

0 yorum

Hamur için malzemeler:
  • – 1.25 su bardağı tam buğday unu
  • – 3 yemek kaşığı tahin veya zeytinyağı
  • – Yarım çay kaşığı tuz
  • – 1 yumurta
  • – 1 çay bardağı yağsız yoğurt
  • – 1 diş dövülmüş sarımsak

Harcı için malzemeler:
  • – 1 domates
  • – 2 sivri biber
  • – 6 sap maydonoz
  • – 1 su bardağı light kaşar rendesi (200 gr)
  • – 1 yumurta
  • – 1 çay bardağı yağsız yoğurt
  • – 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • – Bir tutam tuz, karabiber, pulbiber

Hamuru hazırlamak için 1 su bardağı un ve diğer malzemeleri önce çatalla, sonra elinizle yoğurun. Gerektikçe azar azar un ilave edin. Hamur, yoğurduğunuz kabın kenarlarından ayrılıp top biçimini aldığında hazır demektir. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edeceksiniz.
Pideyi ya bir bütün olarak veya 10 ufak pidecik şeklinde hazırlayabilirsiniz. Minik yapmak isterseniz, 10 adet yayvan turta kalıbı kullanmak durumundasınız. Bütün yapacaksanız 30 cm’lik yayvan bir kalıbı yağlayarak kullanabilirsiniz. Fırınınızı 200 derecede ısıtın.
Harcı hazırlamak için domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın. Sivri biberi ince ince halkalar halinde doğrayın. Maydonozu ince ince kıyın. Hazırladığınız sebzeleri diğer harç malzemeleriyle iyice karıştırın.
Pide hamurunu yağlanmış kalıba yerleştirin. Parmak uçlarınızı suya batırdıktan sonra hamuru tüm kalıbın tabanına yayın. Üzerine hazırladığınız harcı yayın. Sıcak fırının orta rafında 30 dakika kadar pişirin. Harcın üzeri hafif esmerleşene kadar pişirin.

Tatlı Yulaf Köftesi Tarifi

0 yorum


Malzemeler:
– Çırpılmış yumurta
– Yulaf ezmesi
– Pekmez
– Püre haline getirilmiş muz
– Fıstık ezmesi
Tüm malzemeleri koyuca bir köfte hamuru haline getirin. Tercihan hindistan cevizi yağında, yoksa az zeytinyağı eklenmiş tavada arkalı önlü kızartın.
Malzemeler tamamen göz kararı yapılabilir. Kendi sevdiğiniz şeylerin miktarını arttırıp, sevmediklerinizi çıkartabilirsiniz.

Fırında Peynirli Yumurtalı Ekmek tarifi

0 yorum

Malzemeler:
  • 2 yumurta (Başka yemekten artan sarılar, beyazlar da karıştırılabilir.)
  • – Yarım avuç ezilmiş/rendelenmiş bir çeşit peynir (Ben lor ekledim.)
  • – Yarım avuç maydanoz
  • – Kırmızı toz biber
  • – 8 ince dilim ekmek

Ekmek hariç tüm malzemeleri karıştırın, bir bulamaç oluşturun. Ekmeklerin üzerine sürün, doğru fırına! 15-20 dakika 180 derece fırında tutmak yeterli. Son 5 dakikada ızgarayı da açabilirsiniz.

Kıymalı Bazlama Böreği Tarifi

0 yorum

Kıymalı Bazlama Böreği
Malzemeler:
  • – 1 büyük bazlama
  • – 150 gram kıyma
  • – 1 kuru soğan
  • – 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • – 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • – 2-3 tatlı kaşığı tereyağ
  • – 2 domates rendesi
  • – Kekikkarabiberkimyonkırmızı biber, vs.
                                            Bir tavada kıymayı kavurmaya başlayın. Biraz sonra içine minik minik doğranmış kuru soğanı, salçaları ve biraz domates rendesi ekleyin. Pişinceye kadar kavurun. İstediğiniz baharatları da koyun.
Ortadan ikiye ayırdığınız bazlamanın arasına kıymalı karışımı koyun. Bazlamanın üzeri için de, tereyağ, domates rendesi ve istediğiniz baharatlarla bir domates sosu hazırlayın. İsterseniz tavada, isterseniz fırında pişirin.


Şekersiz Reçel Tarifi

0 yorum

Malzemeler:
  • – 1 ayva
  • – 1 elma (tatlı bir cins)
  • – 1 kabuk tarçın
  • – 3 karanfil

Ayva ve elmayı rendeleyin. İçine baharatları da koyup, kısık ateşte iyice suyunu çekip marmelat kıvamına gelene kadar pişirin.